Blogger Backgrounds
There was an error in this gadget

Monday, October 31, 2011

masa sekolah dulu-dulu..:)

orang lain punya blog,aku pulak wat macam blog aku sendiri..haha

anyway,aku nak cerita pasal zaman muda2 dulu..time sekolah menengah..aku dan member2 aku boleh dikategorikan sebagai budak yang agak nakal jugak laa..kisah ni berlaku dalam kira2 3 tahun lepas..masa tu aku dan rakan2 tengah dalam study week la kiranya..a few weeks before SPM nak menjelang..aku dan rakan2 aku buat la study group dari start habis je kelas petang tu sampai la ke tengah malam..konon2 budak rajin la ni nak skor semua A..HAHA

masa study petang2 tu biasalah, mesti ada yang mengantuk, ada yang tetibe ada kerja dan takleh join,dan banyakla liku2 yang kitorang kene hadapi dek kerana banyak anasir2 luar yang boleh menggugat keimanan kami untuk tak study..yang tu tak kisah la sebab biasanya kalo study petang2 tu mesti ada jugak yang baik hati belikan santapan untuk budak2 study ney makan...kadang goreng pisang,then gula2 sejambak,dan macam2 lagilaaa...

memandangkan rumah aku agak jauh dari sekolah,so kalo nak wat study group tu,aku kene stay la kat mane2 dulu kan...so aku stay kat rumah kawan aku Amirah sekejap dan tumpang sembahyang dan macam2 lagilah..biasanya yang join study group ni ,aku, fahmi, izwan, amirah, dan badrul..yang lain2 tu kadang2 jela join..

yang aku nak citer ni,adela satu malam tu,boleh kata la kitorang ni macam da jemu tengok nota,so kitorang wat la projek giler2..masa tu kebetulan ade ramai jugak yang join study group tapi kelas lain2 laa...agak ramai masa tu aku pon xtau kenapa..so, si fahmi ni ade recording suara dia sendiri..dan bile di edit la kot suara dye bertukar terngiang2 cam suara hantu..mula2 dengar tu seriously macam suara hantu betul...apa kejadahnya hantu tetiba datang sekolah aku ney?nak kata tebang pokok takde plak..takkan hari tu hari melawat sekolah kot untuk hantu2 tu...rupa2nya si fahmi punya kerja record suara sendiri..aiyakk..kantoi laa aku takot hantu..HAHA

okay..okay..tetiba lari tajuk..erm,masa malam tu,kan ada sekelompok lagi yang study group kat sekolah tu kan,so budak2 sekali ngan aku ney pon berpakat la nak usik budak2 yang study kat kelas satu lagi a.k.a classmates kitorang jugak..pastu aku sebagai actress utama ambil kain sembahyang sape ntah kitorang kebas,then kitorang pergi la kat tepi tingkap kelas yang diorang study tu,then fahmi kot yang pasang suara recording merdu dye tu, dan aku plak melambai2kan tangan aku menggunakan kain sembahyang tu...buat ala2 melambai2 laaa..classmates kitorang tu tak takot kot..takde respon pon..macam diorang da tahu je niat jahat kitorang..padan muka! HAHA

agaknya dah takde kerja lain kot yang nak dibuat malam tu, geng2 lain, geng zami la diorang pon wat aktiviti jahat gak macam kitorang..tapi diorang lagi gempak,salah seorang tu sembunyi dalam toilet dan pakai telekung sembahyang dan sesiapa yang berhajat nak pergi toilet tu alamatnya memang kene usik la kan..aku tengok jugak kejap,ade sorang tu masuk lam toilet,then tetibe menjerit kuat giler kot!!!!...aku tak tau la tu gimik ke apa..kalah perempuan jerit tu you!HAHA

seingat aku,kitorang tak study pon malam tu,banyak aktiviti main2 je..HAHA..dan sebelum balik tu,aku berpakat la dengan si Ada ney untuk mainkan pakguard sekolah kitorang..kiranya aku berlakon la sebagai mangsa yang tak bersalah dan ade hantu ikot belakang aku dan aku buat2 tak sedar..agak2 plan kitorang jadi tak?

maka,kawan aku tu pon dengan segera memakai telekung sembahyang tu(jadi hantu konon nya) dan berjalan dibelakang aku secara perlahan2 dan perlahan dan perlahan, belum sampai lagi dekat pondok pakguard,aku pon tetiba stop.hantu belakang aku pon stop..alamak,pakguard dah nampak aku..tak sempat nak berlakon lagi..tapi pakguard tu tengok je ke arah aku..aku tetiba jadi seram sejuk..yang belakang aku ney hantu betol ke hantu olok2..seriously da berdebar dah masa tu..tapi nasib baik la tetiba kawan aku tu bercakap..dye tanya aku kenapa aku stop..fuhh,selamat aku, hantu olok2 rupanya..aku bagitahu la dye yang tadi pakguard tengok ke arah kitorang, macam nampak hantu je..pastu kitorang dah tak nak main daa..sebab si Ada pon kate dye tetiba rase takot..HAHA

akhirnya,kitorang pon pulang dengan hati yang gembira sebab kenekan orang!hahahha

p/s- kali ney takde gambar hantu ek..aku pon takot nak search gambar hantu..sebab aku ney memang penakot,!!kwang3..

Monday, August 8, 2011

Sharing



thanks a lots for the story!~(^^

i'm happy,

smiling,

and

i'm feel like

i'm flying

without wings

because

i have you!

Saturday, August 6, 2011

can't wait to see you!~(^^


Semoga ramadhan kali ney lebih mendapat banyak berkat dari yg sebelumnya.!

selamat berpose yekkk seme2!

skrg tinggal lg beberapa hari.!

iaitu seminggu lg sblm cuty ney akn jd lg meriah :D

cpt blek yekk..!

someone is waiting for youu~ <3

*(cat eyes)

Monday, August 1, 2011

khas untuk my princess!~(^^



nmpknyee da tibe msenyee ntk aq update blog ney yg da berkarat ckit ney..hehe
SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE- 20 sy ucapkn khas ntk awk, my friend, my bestfriend, my love, my baby, my princess!~(^^



skrg umo awk da jd 20 daa..da matang daaa kn..da bole kawen lg ney taw..hehe
sy doakn smoga awk berjaya dalam hidup di dunia mahhupun akhirat.!
alhamdullah n syukur n smoga hubungan kite akn berkekalan hingga ke akhir hayat..



haaa, sempena hari yg epy2 ney..
jommmlaaa kite nyanyii ramai2 khas ntk my princess!hehee

Happy birthday to you..

Happy birthday to you..

Happy birthday dear Syaa ShEe @ WAN NUR SYAHIRAH!~(^^

Happy birthday to you..

miss youu omey..

love youu syg!~(^^

cpt2 blek taw!hehehehehhehehehehe (^*^)

p/s :- sorry sngt..skali lg da xdpt nk wish besday awk..slalu je time besday awk kn, ktew duk jaoh,,huhuhu
i love youu vEry mucy dear!~(^^

Sunday, June 19, 2011

every single second~

Assalamualaikum!


sy sangat2 bersyukur kehadrat illahi kerana telah diberikan rezeki oleh-Nya..ribuan rasa syukur aq panjatkn kepadaMU ya ALLAH.!setiap saat rezeki yg Engkau berikan kepadaKU akn aq manfaatkan dengan sebaik2 nyee~ Alhamdulillah

sy juga nk berterima kasjh kepada ibu dan ayah sy kerana telah membesarkan anaknye ini dr kecik hingga ke besar dgn baik tanpa sebarang kekurangan..terima kasih umi n ayah! Rasa syg ku xpernah luntur didalam hati ini terhadapmu.. insyaAllah, akn ku balas jasamu yg tak terhingga itu.. <3 <3 <3 *(Azman Bin Mohd Salleh & Meriam Binti Adam)


Sy juga sangat2 berterima kasih kepada kawan yg paling rapat dgn sy iaitu cik comey sy a.k.a my love.!~(^^ selalu bg sy semngat n tman sy *(wlaupn tman dr jarak yg jaoh)..sy sangat menghargainyee..kehadiran awk dalam hidup sy sngt bermakna dan akn sy ingatinyee smpai bila2..syg awk sngtt2, Wan Nur Syahirah Binti Wan Musa ! <3 <3 <3

tak lupa juga kpd kwn2 sy yg selalu bg sy sokongan slalu! frenZ forever yaaa~(^^

Wednesday, June 15, 2011

Fun + Fair


entry kali ney khas ntk sape2 yg blom prnah p mana2 funfair @ main mana2 game kt funfair tuu atau yg DA PERNAH maen serta yg sudah MENYESAL selepas bermain tuu...*(haaa, tuulaaa syokk sngt duk maen2..da lpas2 bru nk mnyesal,adeyhh! =,=) peace2~Hee

firstly to lastly, let me introduce you some of the game :0

*(yg ada kt funfair2 bergerak ney laa)






Yg ney namenyee aq pngil “buai musing”!~( loghat Terengganu cket) =)

game ney bg aq biasa2 jelaa..kowg sume pn taw kn..law stakat bnda alah ney, sume org brani naek kn??adik aq yg skolah tadika tuu pn smpai meloncat2 smbil tarik seluar aq nk naek bnda ney. Betapa tak MENCABARnyee..haaaa..bdk skolah tadika pn brani naekk tawww! =p

Alaaaa, tngk gmbr pnn..cnfm kowg sume sengih2 kn??

yg kt ats tuu bdk skolah tadika brani naek, law yg ney mybe khas ntk baby2 yg baru lahir kot..yg umonye dlm sbln keatas n 5 tahun ke bwh kot! Biasalahh..budak2 kn..mmg dasar kekudaan lg mse time2 tuu..ngeh4~

yg ney nama diberi ialah “kereta kuda”..

haaa, jgn nk tnye aq laaa knp nama dye ada perkatan “kereta” tuu yek, sbb aq pn plik..ntah cmne bole pngil kereta..tayar pn xde..adoyai!
jgn cuba ntk naek taw kpd yg da berjanggut ats bwh tuu..maluuu dibuatnye!
xde cabaran langsung! Kn?hee~



haaa..game yg kt atss ney..khas ntk owg yg da agk2 keremajaan tu..!~(^^
(p/s to CHILDFISH :- dont try it at anywhere)

it's name is "CHALLENGER"

one word to describe it, BEST!

aq da prnah cube gk yg ney..mmg bessttt sngt2 taw..

contohnye, law mlm tuu mood kowg da epy2 kn..lpas naek bnda ney mmg akn jd berlipat kali ganda epynye tuu…smpaikn jd -- > epyy + epyy sngt2 = gila! *(mmg jd monyok + rse nk muntah + loya + nk bantal jeee + blurr + n nk mandii kolam air panas je)..

oke, mndi kolam air panas tuu tipu! =p

da remaja kn, mestilaa kne gile2 bru masyukk!ekekke
nexxxttt~



yg ney namenyee ialahh "TOP GUN" @,@
ney pn antara game2 yg bdk2 tadika tuu xbole maen pnye! Khas ntk kite2 je..

Wajib naek taw..bg bdk2 tadika tuu semua jeles! Ngeh4~
n yg ney pn aq skew naek! Seyes, best!
wlaupn ade rse takot2 gk mse mula2 tuu..tp da lame ckit..da oke daa.hehe
*(jiwa muda kn, xbole takot2..nt bapuk ngorat!)
yg ney, law kowg naek..mmg bgus ntk kesihatan! Akn dpt satu perasaan, iaitu..INSAFF.! sbb rse cam da nk matii time tuu jgk! Mmg time kowg naek tuu..mulut habess tersembur air liur..sbb ngh gopah2 duk bace selawat + yasin + mengucap2..*(muslim only)..daa ingt matii daa time tuu kn..time ney laa nk tngk owg muda insaf2 pn..hhehehe

Next2!
opszz…sory2..no more next..aq nkp psar mlm jap..mao cari mkn..da mgrib daa ney!
tngu cite laen plak yekk..tutuuuu~

p/s :- cikk omeyy sy, cmne keadaan??da okee blomm..stelah berjiwa muda smlm..hekhekehk

Thursday, June 2, 2011

memang SAYA budak baru.. =p

wawaaaa~
bru dpt aq release kn pening kpala aq ney,.
lame gila masa yg aq amk ntk edit blog ney..lam 4 hari jgk kot..adoyaiii
ptut laaa Bill Gate pn pening2 gk..rpe2nyee nk main ngn bnda2 lam koputer + internet ney mmg sngt serabut lorhh..mao taknyee smpai bole gugur rambut aq..botak2..haha

ney aq bru dapat selesaikn masalah yg ada kt blog aq ney..
ney laa antara list masalah blog aq ney :-
*almaklumlaaa, bdk baruu kn lam blogging2 ney..wink3**(sengih nampak gigi) =p

(1) sume entry yg aq post xdpt dikomen oleh owg..termasuk aq sndri..=.=''
(2)warna tulisan post aq tuu..ntah cmne aq wat..sume jd xnmpk..jd sama je ngn warna background pic tuu..smpai kne hiigeliiterr duluu baru bole bace...susah2..cnfm owg yg bce blog aq sblm ney jd tension2..mmmmm sory..haha
(3)susunan gadjet2 ney smua jd cam ape ntah...hancus2..edit bnda laen, abes bnda laen pn teraburrr..

heeee~
ckit je kn masalah nyee..tp aq amk masa 4 hari lorh nk ejas smua2 tuu..shushaah2
tekan pnye tekan..dpt laa aq selesai kn..walaupn agk pelik..tp bole laa..ntk sementara waktu kn..sigh!

da ku update gk blog aq ney yg da lame berhabukk..haha
p/s : kpd yg daa veteran2 @ profffeessionn2 blogger tuu..mai laa tolong aq lekaih2 ekk..hancus law nk suh eden wat sensowg ney...ngeeee~
masehhhhh~

Tuesday, May 3, 2011

today was a fairy tale..( 5 MEI )


ooooppooocotttt....gedebukk,! *(bnyi aq jatuh dari buaian)

wahhhh..bru aq sedar..lamenyee aq bermmpi..ngh syok2 tido td..siap ade owg dodoikn lg tuu..tetibe je terkejut.haish
bngn je, trus aq mnuju kt ats kusyen yg agk kelubangan ituu..
disituu lahh bermulaaa nyee..

jengg3...haa, ney aq nk citer ney..*(berikut perbualan pendek aq dgn dia, ..time aq citer ney, mulut aq sdang mengunyah2 mmpelam yg masiiiss taw) :-

B : bosannyee, xde citer mnarik ke??*(mrujuk kpd movie2 terbaru)

A : ada2..td bru je aq mmpi..haa

B : nyumm3..*(bnyi mulut dye yg sdang mngunyah keropok lekor)
soalan aq tidak ada jawapan dr mulutnye..
A : nk dngr aq citer x ney??ape yg aq mmpi td ney..

B : nakk3!!!nakklaaa, cu citer! cu citer!!

A : okeh2..haaa..begini ceritanyaa...

*(zassssss, bermulalahh aq bercerita pnjang) layannn~

A : alkisaahhh...
gniee citernyee lam mmpi aq tuu, dalam banyak2 taon yg aq prnah lalui..taon ney laa yg pling best taw! bak kata omputih "the best year ever in my life"..cam jiwang je ckit op bnyinyee tuu kn..hehehe
tp tuulaaa hakikatnye..taon ney laa aq rasa cukup epy, cukup senang n pelbagai cukup2 lahh @ cukup2 hotaa haii pn bole... =p
walaupn taon2 sblm ney aq rasa cmtu jgk..tp taon ney laa yg pling best!
thanks too my cik comey sy @Syaa ShEe ney!heeee~
thanks sngt2 kt awk sbb sudi bersama dgn sy! *(da brape taon tuu, biar ktew jelaa yg taw ek)hikhik ;)

B : tuu citer apee tuu???cam kisah cinta-cintun je??

A : laaa, da mmg bnda tuu yg aq mmpi td..aq citer jelaa..besttt gilee wehh! mmg aq rasa epyy sngt2..klaw laa btol ada pmpuan cam tuu kt dunia ney..seriously, da xcari yg lain aq...sorg yg cam tuu mmg da cukup sngt2 wehh,..~berangan2 lg~

lagii kn, dlm mpi tuu jgk kn, mmpi kn psal cintan-cintun, mmg ada bnda yg kite xley lari laa kn..kdang2 ada je bnda yg xbersefahaman..smpai laa bole majok2 lagii taw..lam mmpi tuu pn dye ada majok ngn aq..smpaii muncungg mulut dye tuu..bole byg x??pnjg mne muncung dyee tuu??

B : mne bolee..sy kn bdk lg..haih

A : cuba jelaa bayangkn lgg....camney...muncungnyeee pnjang....lg pnjang, lg cuteeeeee taw!!! lg comeyy aq tngkk!


( 05/05/2011 )
haaa, nmpk x bayangan tuu??hehe =p
comeyy kn..hihihi..ney laaa yg aq mmpi td..aq mmpi dye ngh majok ngn aq..silap aq, then aq pujuk..aq xmo dye lari..sbb aq syg kt dye! =))

aq kejar2 dyee..kejaarr lg...*(nsib baek aq da pkai rexzona, xde laa peluhan di celah ker-ti-hakk tuu.. =p
akhirnyee, dpt jgk capai dye..trus aq pujukk..sepujuk2nyee lah...da xmo bg lari kn..cyg sngt2 taw,,huhuhu
aq pn bagilaa seJAMBANG bunga..~~~
bunga apa ntah..tp yg cnfm mmg bkn bunga taik aym laa! =p


( 05/05/2011 )
eh2, same je gmbr kt ats ney ngn yg dlm mmpi aq tuu..hehe~
alhamdulillah r..dye kmbali senyum!! tngk dye senyum je..da tergugup aq..smua jd ketar2 gtuu..almaklumlaaa, kemaluann laaa sy..pmpuan yg comey tngk sy..haha =p

lepas tuuu jgk..aq pn tunduk dan trus melamar sidiaa..perrghhhh!
saat tuu jgk dye terima...gembira hati kuu time tuu mmg xterkata laaa taw!
mmpi yg pling best laa kata knn..the best in year!
dan tetibe jgk ada kereta kuda dtg mai amk ktowg tuu..xtaw laaa mai dr celah mane kreta kuda tuu....da pengatin baru kn..wahh2~
geduk3..gedukkk3...*(bnyi kaki kuda je ney)
gmbran ye pn sbjik cam yg kt bwh ney taw!hikhik


( 05/05/2011 )

ye menuju ke istana yg belom diketahui tuu....gtuuu laaa mmpi aq td taw..hehehe~
besttt sngt2!!!

B : wehhh..bkpe yg kaw jd suka ngat kt dye ea??

A : yelaaa..mmg aq suka pn..law btol2 ada mmg best kn!

B : sbb ape sbnrnyee??*(nada xpuas hati)

A : laaaa..da mmg aq btol2 suka owg cam tuu laaa..knp plak??

B : betol2 laaa..sebb ape ea??suka owg camtuu?

A : aish..da bnyk kali aq jwb ney..tnye bnda sama je..grrr =="
*(smbil aq meletakkn hirisan buah mempelam kt ats pinggan, hirisan demi hirisan aq letak kedalam pinggan itu)

tuikkk3..cptt je si B ney amk n mkn mmpelam tuu...dan tetibe jerr terus berkata..

B : oooo..sbb tuu ea....paaaahaaammmmm2~

A : cissssss..dasar kebudakan! *(kata hati aq),nak mmpelam rupe2nye, ptut laaa aq jwb da 3 kali dye duk tnye2 lg.. grrrrr!!!!..aq gigit telinga kang bru taw!


mse ngh aq syok2 mkn tuu..aq tergigit lidah..adusss!sakitnyeeerrrr!!!
dann...
gedebukkk! *(bnyi aq jatuh dari katil!)..laaa, yg ney pn rpe2nyeee aq mmpi..

UMPAMA MIMPI DALAM MMPI DAAAAA~~~

10 saat slpas tuuu,aq termenung japp..laaaaaaaaaa~~~
eh2, rupe2nyee bnda yg aq citer td tu bkn mmpi dlm mmpi saje lahh...tp bnda tuu mmg btol2 jd!!yeahh3
reality dalam mmpi???ekekekeke =p
mmg bnda ney berlaku pd diri aq pn..wawaaa~
gembiraanyee hatii ini....lalallaa~~
*kecuali yg melamar n kawen tuu je xlagi..hahahaa
mybe coming soon kot! =p

p/s : to my princess!~(^^ @ cik comey sy...saje2 je sy tulis post ney khas ntk awk!
epyy aniverssary to my baby!~(^^
love youu soo mucuuhhk! :* :* :*
( 05/05/2011 )


Monday, April 18, 2011

minggu jiwang sebelum final! =p

nah, ney ntk awk!! sy bg..smpan elok2 taw!~(^^


1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya

hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap

menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu

merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain

lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang

berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon

untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu

sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu,matanya pasti berkaca. kerana saat

bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa

pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau

tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia

ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon

untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan

mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi

baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.

Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran

yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh

di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau

mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika

kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.

bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar

mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS

dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas

dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari

kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak

pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin

mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,

kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.


sumber :- by Azizi Mumaz

p/s : selamat bercintan-cintun yek!!!~(^^
c(:

Sunday, April 10, 2011















kiri ke kanan???







saje je kali ney nk post jadual final exam aq.. =)
final da dkt daa...tp mlm2 still lyn movie laaa..fb laaaa..blogging laa..=,=" sigh!

21/04 - ECONOMY - eco 415 (9.00-12.00)

26/04 - CALCULUS 3 - mat 491 (9.00-12.00)

28/04 - ETNIK - ctu 553 (9.00- 11)

28/04 - LINEAR ALGEBRA - mat 423 (2.15- 5.15)

03/05 - PHILSHOPY - phi 454 (2.15 - 5.15)




p/s : nt wish2 laa aq berjaya gk yekk cm kowg!huhuhu
n jgn lupe ntk pilih yg kt ats tuu yekk.. =p
epy go lucky ntk final exam nt yekk kengkawanGG!! =o

Tuesday, April 5, 2011

study..???



sebelum aq share2 info ney..aq nk tnye kowg dulu...jwb jjur taw!
sbnrnyee kn..ape tujuan kowg study ney???
tujuan utama lahh..erti kata lain..matlamat yang paling utama laaa kowg study ney..
fikir2 kan jawanpan tuu dulu yekk..set dlm mida kowg..then baru bace entri kt bwh ney..
be honest kayyy!! o,,o



loadinggggg..........




da ade jwapan ea??
haaa..maih chek nk habaq mai ney..
drp tafsiran ku kn...

(1) --> btol x..antara kowg msti ada yg dlm fikiran dye skrg ney..nk study ney kerana nk DAPAT kn PEKERKERJAAN..????kn2..ade x???

(2) --> dan ade gk lam fikiran kowg ney yg tujuan study ney adalah smata2 ntk DAPATKAN SEGULUNG PENGIKTIRAFAN..????? cotohnye cam diploma, ijazah, master, phd n blabla2.. btol x law yg ney???msti ade gk kn??


merujuk drp sumber yg aq dpt ney kn..antara sbb kowg tension n ssh nk paham ssuatu sbjek yg kowg amk tuu..antaranyaa adalah sbb diatas ney*(no 1, 2)..ney laa antara sbb yg paling bole mempengaruhi diri kowg..sbb bnda ney laaa bole wat kowg jd serabut sngt2, even mse tuu kowg ngh nk tido..*(bru je nk start mmpi syok2, tetibe da mai pikir pasal test. =,=")
n makin hari makin serabut laa fikiran kowg tuu..smpai bole jd hutan serabut kot..fuhh!

tp jgn risau yekk..sbb pape pn..msti ade jln pnyelesaiannyee jgk.! caye lahh..
ney contoh yg senang jela aq bg :- cam main sudoku tu kn..*(tngh2 main tuu,,tetibe xdpt wat...then tension..jln pnyelesaiannyeeee..kowg bakar jee buku sudoku tuu.."kite bakar jeee!!!kite bakar jee!!".. kn da selesai..senang je kn.. =)
law merujuk sumber yg aq paham ney..antara punca@akar umbi kpd masalah stress @ ssh nk paham ney..antaranye ialah :-

(1)..MINAT kowg..minat laa antara yg terpenting wooo..law da xminat course tuu, mmg ssh laa kowg nk phmnyee kn..kn2?? alaaa,aq bg contoh yg senang laaa..cam kowg xminat nk berenang..msti kowg mls laa nk berenang kn..silap2 aribln..trus lemas!
cam minat plak..contohnye si 'A' ney minat menunggang..menunggang kuda ke...haa...n sbb da lame daaa xmenunggang kuda..dye jd resah taw..smpaikn, law ada cik bab1 pn kn situ..cnfm dye tunggang jgk lahh!!*(ntk cukupkn syaratnyee tuu laa, da ketagih sngt kn)...see, penting sngt kn MINAT ney...sbb tulaaa, jgn biarkn hidup kowg dipengaruhi ngn keTERPAKSAAN..even, parents kowg sndri yg suruh kowg pilih course tuu ntk smbung study nt..tp law kowg mmg xminat bnda tuu..SANGAT lah lebih baik kowg terang kn awl2 kt diowg..drp kowg mnyesal time tua2 nt..*(time tuu, ngh duduk ats kerusi roda, then teringt balik,..nyesallnyeee aq dulu xamk course yg aq minat tuu..skrg da xley nk wat daa...nyesal2)kn2..the best way, bincang2 lah ngn parents n wat laa keputusan yg bole wat kowg rase epy..*(tp jgn laa nt ada yg smpai duk tido kt umah n xsmbung blajr trus..tuu keputusan yg paling bo%g*& tuu!)

(2)..TUJUAN kowg...tujuan kowg blajar ney laaa..ape???yg ney laaa kowg msti betol kn spatutnyee mse sblm masuk tadika lg taw!
tujuan yg paling betol ialah..kowg BELAJAR BUKAN KERANA NAK DAPAT KN PEKERJAAN@ PENGIKTIRAFAN, TP BELAJAR KERANA NAK DAPAT KAN ILMU.!! ney laa spatutnye jd tujuan yg kowg blajar2 ney yek..bkn yg satu lg tuu..haaaa..yg ney pn aq ade contoh gk..heee~
cam esok kowg ade test kn..msti kowg akn study glew2 ntk jwb esok kn..kn2..then keesokannye tuu,,lpas abes test tuu..btol x, ilmu yg kowg study smlm tuu akn mula pudar kembali..??*(ney ntk owg yg study tujuan utamanye bkn ntk dptkn ilmu tu)..ia akn jd cpt lupe..cam law yg da mmg tujuan dye nk menuntut ilmu ney ntk dapat kn ilmu tuu..sekali da paham...seyes, dye akn bole apply kt mane2 je ilmu dye tuu..

so, "tepuk dada tanye lahh diri kite sndri tuu n selamat berubah laa yekk"!!!~(^^

ney laaa yg aq dapat drp rujukan aq tuu..just wanna share with u all.!~(^^
sbnrnyee kn..aq pn baru sedar gk ea..haha..sbb tuu laaa aq pn nk share gk ngn kowg sume@,@
rujukan ney aq dpt dari dlm citer "3 idiots"....industan jee derr..try laaa lyn..amirr khan hero lam citer ney..bnyk glew manfaat kowg bole dpt n phm lam citer tuu taw.!
smpai kn..kt UiTM ney, daa diowg wat tayangan perdana citer tuu 3 kalii daa kot.!!bnyk tuu..movie2 laen skali je..!
"ranchhoddas chanchadas",haaa, ney name hero dye ea..plik gk kn..hahaa
ney jelaa entry ntk minggu ney taw! selamat ber"menung" yekkk!
p/s : jgn lupe ntk layan movie "3 idiots" tuu taw!!!heee~~

Friday, April 1, 2011

hyeeee all...here is the one that i really2 love!! --->>
arini nk introducce ckit kt kowg sume pasal si cik comey ney..hehe
name gelaran di bagi ialah cik comey @ cik baby..aq taw, msti kowg tertanye2 gk knp nama gelaran dye tuu cik comey @ cik baby...kn2..xyah malu2 laa..kn2.. =p
ntk nama cik comey ney..aq pnggil dye sbb mmg dye ney seorang yg comey..comey sngt kn..law x, cmne laa hati ku ney bole terpikat..kadang2 takot gk taw..comey2 kn..sekali jeling je..bole pengsann woo...wink3~
yg kedua..sbb ape nama dye ney cik baby ek?? yg ney plak sbb mmg aq suke pngil dye baby laa..macam2 laa law nk citer ney..perangai yg manja cm baby..mukanyee pn cam baby..kn2..kowg pasan x?? *(org2 yg beriman je pasan muka dye ney cam baby taw).. =p
pape pn..aq suke sangat2 laahh kt si dye ney..yekk cik bby comey! love you damn muchh!!!!! <3 <3 <3

someoneee helppp me!!!!


fuhhhhh...*(sambil mengesat peluhkuu)
akhirnyeeeeee.. hari ney baru aq taw ape ertinye blog2 ney..*(erti disini bermaksud hanya kesusahan nk buat bnda ney je, almaklumlaaa, junior2 yg baru nk ber"putik"..aq kali ney secara bergu bersame cik comey ku yg sedang tekun+ kyusyukk nk wat blog ney laa..duk menghentam sana n sini nk cari info pasal blogging2 ney laaa..macam2 cara aq guna..guna kepandaian dalam tekaan laa*(main tekan2 je yg mane rase btol tuu)..lg, tnye2 kawan2 lam fb laa.tp yg aq geram, time ney jgk laaa si berukband tuu wat hal..dalam keadaan mata kuu yg da kemerahan2 ney terpaksa laa tungu jawapan dr kwn2 ku tu ngn kesabaran+ kesenyuman kt "abg2 n kakak2 celcom ney"..blog pnye pasal..xkn kuu berputus asaa!!pastuu ku cari lg...korek sana, korek sini..blingggg~~~**
akhirnyeeeee, siap laa jugak blog aq ney..walaupn agak kepelikan yang melandanyaa..nk edit layout, teredit nama n tulisan tuu..nk edit background, teredit pasal setting ape ntah..pening laa law nk citer ney..setelah lama ku duk meng'edit; tuu.. aq pn jmpa laaa....
errr...errr..tp ney bkn jmpa pasal edit2 dlm blog tuun yekk..ney aq jmpa bnda yg nk edit perut aq plakk.. aq jmpa kerepek yg sedang terhidang dalam bilik kawan kuu tuuu..nmpk macam sedapp sngt..kerangupannyee tuu..dgn bunyi2.*(kuncch3)..perrgggghhh...trus ku jd xtahan...
kawan2..sorry yekk...wa mao mengepau2 dulu ney..perut da dangdut ney telingaku da bergetar ney duk dngr kerangupan kerepek tuu..makann jommm! ekeke

p/s : kpd blogger2 yg suda veteren tuu..law ade ilmu2 yg terlebih2 tuu..jgn lupe kt aq di cinie yg menangguk bergu ney yekk! share2 laaa ilmu tuu yek!~(^^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...