Blogger Backgrounds
There was an error in this gadget

Monday, October 31, 2011

masa sekolah dulu-dulu..:)

orang lain punya blog,aku pulak wat macam blog aku sendiri..haha

anyway,aku nak cerita pasal zaman muda2 dulu..time sekolah menengah..aku dan member2 aku boleh dikategorikan sebagai budak yang agak nakal jugak laa..kisah ni berlaku dalam kira2 3 tahun lepas..masa tu aku dan rakan2 tengah dalam study week la kiranya..a few weeks before SPM nak menjelang..aku dan rakan2 aku buat la study group dari start habis je kelas petang tu sampai la ke tengah malam..konon2 budak rajin la ni nak skor semua A..HAHA

masa study petang2 tu biasalah, mesti ada yang mengantuk, ada yang tetibe ada kerja dan takleh join,dan banyakla liku2 yang kitorang kene hadapi dek kerana banyak anasir2 luar yang boleh menggugat keimanan kami untuk tak study..yang tu tak kisah la sebab biasanya kalo study petang2 tu mesti ada jugak yang baik hati belikan santapan untuk budak2 study ney makan...kadang goreng pisang,then gula2 sejambak,dan macam2 lagilaaa...

memandangkan rumah aku agak jauh dari sekolah,so kalo nak wat study group tu,aku kene stay la kat mane2 dulu kan...so aku stay kat rumah kawan aku Amirah sekejap dan tumpang sembahyang dan macam2 lagilah..biasanya yang join study group ni ,aku, fahmi, izwan, amirah, dan badrul..yang lain2 tu kadang2 jela join..

yang aku nak citer ni,adela satu malam tu,boleh kata la kitorang ni macam da jemu tengok nota,so kitorang wat la projek giler2..masa tu kebetulan ade ramai jugak yang join study group tapi kelas lain2 laa...agak ramai masa tu aku pon xtau kenapa..so, si fahmi ni ade recording suara dia sendiri..dan bile di edit la kot suara dye bertukar terngiang2 cam suara hantu..mula2 dengar tu seriously macam suara hantu betul...apa kejadahnya hantu tetiba datang sekolah aku ney?nak kata tebang pokok takde plak..takkan hari tu hari melawat sekolah kot untuk hantu2 tu...rupa2nya si fahmi punya kerja record suara sendiri..aiyakk..kantoi laa aku takot hantu..HAHA

okay..okay..tetiba lari tajuk..erm,masa malam tu,kan ada sekelompok lagi yang study group kat sekolah tu kan,so budak2 sekali ngan aku ney pon berpakat la nak usik budak2 yang study kat kelas satu lagi a.k.a classmates kitorang jugak..pastu aku sebagai actress utama ambil kain sembahyang sape ntah kitorang kebas,then kitorang pergi la kat tepi tingkap kelas yang diorang study tu,then fahmi kot yang pasang suara recording merdu dye tu, dan aku plak melambai2kan tangan aku menggunakan kain sembahyang tu...buat ala2 melambai2 laaa..classmates kitorang tu tak takot kot..takde respon pon..macam diorang da tahu je niat jahat kitorang..padan muka! HAHA

agaknya dah takde kerja lain kot yang nak dibuat malam tu, geng2 lain, geng zami la diorang pon wat aktiviti jahat gak macam kitorang..tapi diorang lagi gempak,salah seorang tu sembunyi dalam toilet dan pakai telekung sembahyang dan sesiapa yang berhajat nak pergi toilet tu alamatnya memang kene usik la kan..aku tengok jugak kejap,ade sorang tu masuk lam toilet,then tetibe menjerit kuat giler kot!!!!...aku tak tau la tu gimik ke apa..kalah perempuan jerit tu you!HAHA

seingat aku,kitorang tak study pon malam tu,banyak aktiviti main2 je..HAHA..dan sebelum balik tu,aku berpakat la dengan si Ada ney untuk mainkan pakguard sekolah kitorang..kiranya aku berlakon la sebagai mangsa yang tak bersalah dan ade hantu ikot belakang aku dan aku buat2 tak sedar..agak2 plan kitorang jadi tak?

maka,kawan aku tu pon dengan segera memakai telekung sembahyang tu(jadi hantu konon nya) dan berjalan dibelakang aku secara perlahan2 dan perlahan dan perlahan, belum sampai lagi dekat pondok pakguard,aku pon tetiba stop.hantu belakang aku pon stop..alamak,pakguard dah nampak aku..tak sempat nak berlakon lagi..tapi pakguard tu tengok je ke arah aku..aku tetiba jadi seram sejuk..yang belakang aku ney hantu betol ke hantu olok2..seriously da berdebar dah masa tu..tapi nasib baik la tetiba kawan aku tu bercakap..dye tanya aku kenapa aku stop..fuhh,selamat aku, hantu olok2 rupanya..aku bagitahu la dye yang tadi pakguard tengok ke arah kitorang, macam nampak hantu je..pastu kitorang dah tak nak main daa..sebab si Ada pon kate dye tetiba rase takot..HAHA

akhirnya,kitorang pon pulang dengan hati yang gembira sebab kenekan orang!hahahha

p/s- kali ney takde gambar hantu ek..aku pon takot nak search gambar hantu..sebab aku ney memang penakot,!!kwang3..

Monday, August 8, 2011

Sharing



thanks a lots for the story!~(^^

i'm happy,

smiling,

and

i'm feel like

i'm flying

without wings

because

i have you!

Saturday, August 6, 2011

can't wait to see you!~(^^


Semoga ramadhan kali ney lebih mendapat banyak berkat dari yg sebelumnya.!

selamat berpose yekkk seme2!

skrg tinggal lg beberapa hari.!

iaitu seminggu lg sblm cuty ney akn jd lg meriah :D

cpt blek yekk..!

someone is waiting for youu~ <3

*(cat eyes)

Monday, August 1, 2011

khas untuk my princess!~(^^



nmpknyee da tibe msenyee ntk aq update blog ney yg da berkarat ckit ney..hehe
SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN YANG KE- 20 sy ucapkn khas ntk awk, my friend, my bestfriend, my love, my baby, my princess!~(^^



skrg umo awk da jd 20 daa..da matang daaa kn..da bole kawen lg ney taw..hehe
sy doakn smoga awk berjaya dalam hidup di dunia mahhupun akhirat.!
alhamdullah n syukur n smoga hubungan kite akn berkekalan hingga ke akhir hayat..



haaa, sempena hari yg epy2 ney..
jommmlaaa kite nyanyii ramai2 khas ntk my princess!hehee

Happy birthday to you..

Happy birthday to you..

Happy birthday dear Syaa ShEe @ WAN NUR SYAHIRAH!~(^^

Happy birthday to you..

miss youu omey..

love youu syg!~(^^

cpt2 blek taw!hehehehehhehehehehe (^*^)

p/s :- sorry sngt..skali lg da xdpt nk wish besday awk..slalu je time besday awk kn, ktew duk jaoh,,huhuhu
i love youu vEry mucy dear!~(^^

Sunday, June 19, 2011

every single second~

Assalamualaikum!


sy sangat2 bersyukur kehadrat illahi kerana telah diberikan rezeki oleh-Nya..ribuan rasa syukur aq panjatkn kepadaMU ya ALLAH.!setiap saat rezeki yg Engkau berikan kepadaKU akn aq manfaatkan dengan sebaik2 nyee~ Alhamdulillah

sy juga nk berterima kasjh kepada ibu dan ayah sy kerana telah membesarkan anaknye ini dr kecik hingga ke besar dgn baik tanpa sebarang kekurangan..terima kasih umi n ayah! Rasa syg ku xpernah luntur didalam hati ini terhadapmu.. insyaAllah, akn ku balas jasamu yg tak terhingga itu.. <3 <3 <3 *(Azman Bin Mohd Salleh & Meriam Binti Adam)


Sy juga sangat2 berterima kasih kepada kawan yg paling rapat dgn sy iaitu cik comey sy a.k.a my love.!~(^^ selalu bg sy semngat n tman sy *(wlaupn tman dr jarak yg jaoh)..sy sangat menghargainyee..kehadiran awk dalam hidup sy sngt bermakna dan akn sy ingatinyee smpai bila2..syg awk sngtt2, Wan Nur Syahirah Binti Wan Musa ! <3 <3 <3

tak lupa juga kpd kwn2 sy yg selalu bg sy sokongan slalu! frenZ forever yaaa~(^^

Wednesday, June 15, 2011

Fun + Fair


entry kali ney khas ntk sape2 yg blom prnah p mana2 funfair @ main mana2 game kt funfair tuu atau yg DA PERNAH maen serta yg sudah MENYESAL selepas bermain tuu...*(haaa, tuulaaa syokk sngt duk maen2..da lpas2 bru nk mnyesal,adeyhh! =,=) peace2~Hee

firstly to lastly, let me introduce you some of the game :0

*(yg ada kt funfair2 bergerak ney laa)






Yg ney namenyee aq pngil “buai musing”!~( loghat Terengganu cket) =)

game ney bg aq biasa2 jelaa..kowg sume pn taw kn..law stakat bnda alah ney, sume org brani naek kn??adik aq yg skolah tadika tuu pn smpai meloncat2 smbil tarik seluar aq nk naek bnda ney. Betapa tak MENCABARnyee..haaaa..bdk skolah tadika pn brani naekk tawww! =p

Alaaaa, tngk gmbr pnn..cnfm kowg sume sengih2 kn??

yg kt ats tuu bdk skolah tadika brani naek, law yg ney mybe khas ntk baby2 yg baru lahir kot..yg umonye dlm sbln keatas n 5 tahun ke bwh kot! Biasalahh..budak2 kn..mmg dasar kekudaan lg mse time2 tuu..ngeh4~

yg ney nama diberi ialah “kereta kuda”..

haaa, jgn nk tnye aq laaa knp nama dye ada perkatan “kereta” tuu yek, sbb aq pn plik..ntah cmne bole pngil kereta..tayar pn xde..adoyai!
jgn cuba ntk naek taw kpd yg da berjanggut ats bwh tuu..maluuu dibuatnye!
xde cabaran langsung! Kn?hee~



haaa..game yg kt atss ney..khas ntk owg yg da agk2 keremajaan tu..!~(^^
(p/s to CHILDFISH :- dont try it at anywhere)

it's name is "CHALLENGER"

one word to describe it, BEST!

aq da prnah cube gk yg ney..mmg bessttt sngt2 taw..

contohnye, law mlm tuu mood kowg da epy2 kn..lpas naek bnda ney mmg akn jd berlipat kali ganda epynye tuu…smpaikn jd -- > epyy + epyy sngt2 = gila! *(mmg jd monyok + rse nk muntah + loya + nk bantal jeee + blurr + n nk mandii kolam air panas je)..

oke, mndi kolam air panas tuu tipu! =p

da remaja kn, mestilaa kne gile2 bru masyukk!ekekke
nexxxttt~



yg ney namenyee ialahh "TOP GUN" @,@
ney pn antara game2 yg bdk2 tadika tuu xbole maen pnye! Khas ntk kite2 je..

Wajib naek taw..bg bdk2 tadika tuu semua jeles! Ngeh4~
n yg ney pn aq skew naek! Seyes, best!
wlaupn ade rse takot2 gk mse mula2 tuu..tp da lame ckit..da oke daa.hehe
*(jiwa muda kn, xbole takot2..nt bapuk ngorat!)
yg ney, law kowg naek..mmg bgus ntk kesihatan! Akn dpt satu perasaan, iaitu..INSAFF.! sbb rse cam da nk matii time tuu jgk! Mmg time kowg naek tuu..mulut habess tersembur air liur..sbb ngh gopah2 duk bace selawat + yasin + mengucap2..*(muslim only)..daa ingt matii daa time tuu kn..time ney laa nk tngk owg muda insaf2 pn..hhehehe

Next2!
opszz…sory2..no more next..aq nkp psar mlm jap..mao cari mkn..da mgrib daa ney!
tngu cite laen plak yekk..tutuuuu~

p/s :- cikk omeyy sy, cmne keadaan??da okee blomm..stelah berjiwa muda smlm..hekhekehk

Thursday, June 2, 2011

memang SAYA budak baru.. =p

wawaaaa~
bru dpt aq release kn pening kpala aq ney,.
lame gila masa yg aq amk ntk edit blog ney..lam 4 hari jgk kot..adoyaiii
ptut laaa Bill Gate pn pening2 gk..rpe2nyee nk main ngn bnda2 lam koputer + internet ney mmg sngt serabut lorhh..mao taknyee smpai bole gugur rambut aq..botak2..haha

ney aq bru dapat selesaikn masalah yg ada kt blog aq ney..
ney laa antara list masalah blog aq ney :-
*almaklumlaaa, bdk baruu kn lam blogging2 ney..wink3**(sengih nampak gigi) =p

(1) sume entry yg aq post xdpt dikomen oleh owg..termasuk aq sndri..=.=''
(2)warna tulisan post aq tuu..ntah cmne aq wat..sume jd xnmpk..jd sama je ngn warna background pic tuu..smpai kne hiigeliiterr duluu baru bole bace...susah2..cnfm owg yg bce blog aq sblm ney jd tension2..mmmmm sory..haha
(3)susunan gadjet2 ney smua jd cam ape ntah...hancus2..edit bnda laen, abes bnda laen pn teraburrr..

heeee~
ckit je kn masalah nyee..tp aq amk masa 4 hari lorh nk ejas smua2 tuu..shushaah2
tekan pnye tekan..dpt laa aq selesai kn..walaupn agk pelik..tp bole laa..ntk sementara waktu kn..sigh!

da ku update gk blog aq ney yg da lame berhabukk..haha
p/s : kpd yg daa veteran2 @ profffeessionn2 blogger tuu..mai laa tolong aq lekaih2 ekk..hancus law nk suh eden wat sensowg ney...ngeeee~
masehhhhh~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...