Blogger Backgrounds
There was an error in this gadget

Monday, October 31, 2011

masa sekolah dulu-dulu..:)

orang lain punya blog,aku pulak wat macam blog aku sendiri..haha

anyway,aku nak cerita pasal zaman muda2 dulu..time sekolah menengah..aku dan member2 aku boleh dikategorikan sebagai budak yang agak nakal jugak laa..kisah ni berlaku dalam kira2 3 tahun lepas..masa tu aku dan rakan2 tengah dalam study week la kiranya..a few weeks before SPM nak menjelang..aku dan rakan2 aku buat la study group dari start habis je kelas petang tu sampai la ke tengah malam..konon2 budak rajin la ni nak skor semua A..HAHA

masa study petang2 tu biasalah, mesti ada yang mengantuk, ada yang tetibe ada kerja dan takleh join,dan banyakla liku2 yang kitorang kene hadapi dek kerana banyak anasir2 luar yang boleh menggugat keimanan kami untuk tak study..yang tu tak kisah la sebab biasanya kalo study petang2 tu mesti ada jugak yang baik hati belikan santapan untuk budak2 study ney makan...kadang goreng pisang,then gula2 sejambak,dan macam2 lagilaaa...

memandangkan rumah aku agak jauh dari sekolah,so kalo nak wat study group tu,aku kene stay la kat mane2 dulu kan...so aku stay kat rumah kawan aku Amirah sekejap dan tumpang sembahyang dan macam2 lagilah..biasanya yang join study group ni ,aku, fahmi, izwan, amirah, dan badrul..yang lain2 tu kadang2 jela join..

yang aku nak citer ni,adela satu malam tu,boleh kata la kitorang ni macam da jemu tengok nota,so kitorang wat la projek giler2..masa tu kebetulan ade ramai jugak yang join study group tapi kelas lain2 laa...agak ramai masa tu aku pon xtau kenapa..so, si fahmi ni ade recording suara dia sendiri..dan bile di edit la kot suara dye bertukar terngiang2 cam suara hantu..mula2 dengar tu seriously macam suara hantu betul...apa kejadahnya hantu tetiba datang sekolah aku ney?nak kata tebang pokok takde plak..takkan hari tu hari melawat sekolah kot untuk hantu2 tu...rupa2nya si fahmi punya kerja record suara sendiri..aiyakk..kantoi laa aku takot hantu..HAHA

okay..okay..tetiba lari tajuk..erm,masa malam tu,kan ada sekelompok lagi yang study group kat sekolah tu kan,so budak2 sekali ngan aku ney pon berpakat la nak usik budak2 yang study kat kelas satu lagi a.k.a classmates kitorang jugak..pastu aku sebagai actress utama ambil kain sembahyang sape ntah kitorang kebas,then kitorang pergi la kat tepi tingkap kelas yang diorang study tu,then fahmi kot yang pasang suara recording merdu dye tu, dan aku plak melambai2kan tangan aku menggunakan kain sembahyang tu...buat ala2 melambai2 laaa..classmates kitorang tu tak takot kot..takde respon pon..macam diorang da tahu je niat jahat kitorang..padan muka! HAHA

agaknya dah takde kerja lain kot yang nak dibuat malam tu, geng2 lain, geng zami la diorang pon wat aktiviti jahat gak macam kitorang..tapi diorang lagi gempak,salah seorang tu sembunyi dalam toilet dan pakai telekung sembahyang dan sesiapa yang berhajat nak pergi toilet tu alamatnya memang kene usik la kan..aku tengok jugak kejap,ade sorang tu masuk lam toilet,then tetibe menjerit kuat giler kot!!!!...aku tak tau la tu gimik ke apa..kalah perempuan jerit tu you!HAHA

seingat aku,kitorang tak study pon malam tu,banyak aktiviti main2 je..HAHA..dan sebelum balik tu,aku berpakat la dengan si Ada ney untuk mainkan pakguard sekolah kitorang..kiranya aku berlakon la sebagai mangsa yang tak bersalah dan ade hantu ikot belakang aku dan aku buat2 tak sedar..agak2 plan kitorang jadi tak?

maka,kawan aku tu pon dengan segera memakai telekung sembahyang tu(jadi hantu konon nya) dan berjalan dibelakang aku secara perlahan2 dan perlahan dan perlahan, belum sampai lagi dekat pondok pakguard,aku pon tetiba stop.hantu belakang aku pon stop..alamak,pakguard dah nampak aku..tak sempat nak berlakon lagi..tapi pakguard tu tengok je ke arah aku..aku tetiba jadi seram sejuk..yang belakang aku ney hantu betol ke hantu olok2..seriously da berdebar dah masa tu..tapi nasib baik la tetiba kawan aku tu bercakap..dye tanya aku kenapa aku stop..fuhh,selamat aku, hantu olok2 rupanya..aku bagitahu la dye yang tadi pakguard tengok ke arah kitorang, macam nampak hantu je..pastu kitorang dah tak nak main daa..sebab si Ada pon kate dye tetiba rase takot..HAHA

akhirnya,kitorang pon pulang dengan hati yang gembira sebab kenekan orang!hahahha

p/s- kali ney takde gambar hantu ek..aku pon takot nak search gambar hantu..sebab aku ney memang penakot,!!kwang3..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...